Från gamla socialcatbloggen

Alla helgons!

Igår var jag som alltid på Skogskyrkogården på Alla helgons dag och tände ljus på övergivna gravar. Sådana gravar som inte längre har någon gravvård, mossa på stenen, ingen krans, ljus eller blomma. Där tänder jag små ljus och hoppas… På vad vet jag inte riktigt men jag hoppas på något iallafall. Kanske att spöket som bor där i graven ska bli lite glad eller kanske att jag själv ska må lite bättre? Få en ny skyddsängel kanske…? Har jag någon sådan?
Självklart tänder jag ju ljus på de gravar jag känner och i minneslunden för min kära farmor! Det är så vackert på kyrkogården på Alla helgons. Det är en meningsfull tradition och högtid.
ljus!

Har allvarligt börja oroa mig över cancer igen. Jag har ju under hela min uppväxt haft cancerfobi, eller snarara cancerhypokondri. Nu är jag övertygad om att jag har cancer på hjärtat eller i lungorna för det är tungt att andas och hjärtat slår hårt när jag ligger på rygg… (kanske min fetma börjar tynga ner mig så mycket när jag ligger att jag får svårt att andas?) Måste nästan gå och kolla upp det hela annars vet jag av erfarenhet att jag inte släpper det och får panik tillslut. Jag får återkomma om det.

Bokat upp mig på ett par föreläsningar. Får se om jag går. Har blivit så otroligt slapp senaste tiden, eller slapp är jag inte. Jag tycker bara inte att saker är roligt längre. Meningsfullt… Motiverande…. Underhållande… Viktigt… Nej, jag kan inte känna det längre. Vad beror det på? Är det hösten? Är det motivationscancer? Har jag gjort allt det som roar mig allt för många gånger? Jag vet inte… Får återkomma om det också!

Måste börja träna igen! Men det är ju tråkigast av allt!

Insider förra veckan!

Nu ska jag skriva lite om insider, tvprogrammet som går på kanal 3. Det programmet tar upp samhällsproblem ur ett extremt ensidigt vinklat perspektiv. Igår handlade det om kvinnor som kidnappar sina barn och får hjälp av kvinnojourer och läkare fastän männen säger sig inte vara våldsamma alls.

Okej fair enough, det finns mammor som använder det här kryphålet när de förlorar en vårdnadstvist men NEJ det är inte okej att ha en generell ton mot läkare och kvinnojourer programmet igenom. Tack för att kvinnan från Feministiskt Initiativ sa precis det jag tänkte, att ett program som tar upp en problematik som denna borde ha med statistiska siffror, så som mäns våld mot kvinnor och annan information som får mindre insatta tittare att förstå hur svårt det faktiskt är att skilja agnarna från vetet i dessa frågor.

Som Robert Aschberg om och om i programmet basunerade ut så hade läkare och skolpersonal mfl ”skyddad dessa kvinnor”, ”medhjälp till kidnappning” och ”inte kollat upp kvinnans personuppgifter och fakta”. Men kära nån, ska man börja kontrollera vad varje kvinna som blivit utsatt för våld i nära relation har varit med om exakt? Ska man göra övergrepp på övergrepp om och om igen och straffa henne och barnen varje gång de söker sig till ett nytt ställe. Ska man riskera att (rent statistisk baserat) dessa kvinnor som alla faktiskt blivit utsatta blir utsatta för övergrepp igen bara för att få ner den lilla procent som fejkar?

Jag säger inte att det inte händer. Men det är tråkigt på det sätt som Insider vinklade programmet. Nu får anti-feminister ännu mer lösryckta stycken att vifta undan fakta med. Nu får fler psykopatiska män nys om det här alternativet till att få kontakt med sin jagade familj, manipulera sig in i systemet och få bilder på sin exfru utlagde i rikstäckande tv för att bli angiven tillbaka till ett liv i helvete (säger inte att det var eller inte var så i de fall i tvn igår, men tänk på möjligheten). Dessa män är faktiskt EXTREMT manipulerande.. och som sagt, VEM SKA MAN TRO PÅ? Ska man frågasätta alla?

Jag tyckte dock att programmets udd skrapades bort av de kloka kvinnor som var är i panelen från FI och Ordföranden för Anhöriga till sexuellt utsatta barn. Motpanelen hade inte mycket att säga heller eftersom kvinnornas fakta var välförankrad och baserad på statistiska undersökningar. Aschbergs slag under bältet (ett av hans specialare, supervinkling av något oväsentligt för att göra häftig tv, något helt förkastligt i så här viktiga frågor) gick inte heller hem! Tack för det, tack för alla kloka starka kvinnor (och män) som inte stänger ögonen bara för att vi fått det okej i Sverige! Tack!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s