Försöka bena mellan bena…

Minns ni att jag googlade och mailade ang. förlorad känsel i underlivet för ett tag sen. Inte? Då kan ni läsa om det här: Tidigare blogginlägg.

Har mailat till olika mottagningar och sjukvårdsinstanser för att få nån klarhet i detta med icke-känseln i underlivet och även frågat hur lång tid efter förlossningen det tar tills underlivet är så bra det kan bli, lixom när visar sig själva slutresultatet? Nedan kommer en liten sammanfattning av vad jag fick veta

Här e de svar jag fått.

Sjukvårdsrådgivningen: Mitt råd är att du bokar en tid hos en gynekolog för en ordentlig undersökning, för att se om allt är bra med ditt underliv efter dina förlossningar.

Mama Mia: Vi förändras ju i underlivet efter att vi har fött barn och det är ju inte ovanligt att det upplevs annorlunda efteråt, att ha sex. Det man kan säga är att det tar tid! Om ni inte har prövat att använda glidmedel så är ju det kanske nåt som kan funka för er! (Fick en remiss till gynekolog på sjukhus! Och på den undersökningen var jag idag, skriver det svaret längst ner.)

RFSU: Dagliga knipövningar så som du gör är en av de viktiga faktorerna … och genom detta skapa möjligheter för slidan att återta sin vanliga form. …  Det brukar ta uppåt ett år efter en förlossning innan musklerna i bäckenbotten är återhämtade med hjälp av att daglig träning. Men det bör märkas en succesiv förändring till det bättre under tiden. Det finns goda möjligheter att minska känslan av att det känns slappt runt slidan. Om du inte märker av en förbättring är rådet att kontakta barnmorskan igen. Ibland kan det behövas remiss till sjukgymnast för extra råd och tips kring sättet att träna. … Inne i slidan finns det inte speciellt många känselnerver. Detta kan till viss del ge en förklaring till det du upplever. Vid slidmynningen finns fler känselnerver än längre in i slidan där känselnerverna är få. … våthet och blodfyllnad i samband med att du blir sexuellt upphetsad kan ha betydelse för upplevelsen av trycket och beröringen mot vävnaderna runt klitoris i samband med slidsamlag. … amning kan ibland påverka slemhinnorna i slidan. Även detta kan ha en betydelse för hur det känns i underlivet.

1177 – Inget svar än

Strandkliniken (plastkirurgi): Inget svar än

Sös gynekologiska mottagning: Ungefär samma svar som RFSU men läkarn sa att nervändarna kan ha blivit söndriga vid förlossningen och kanske hittar de tillbaks till varandra. Annars är det lära sig ha sex på nya sätt som gäller och avvakta nåt halvår till, hoppas att det läker av sig själv lite grann. Operation rekommenderade hon inte eftersom det inte skulle göra någon skillnad i mitt fall och komplikationerna är många. Hon avslutade besöket med: Ja det var ju tråkigt att det blev ett sånt här besked på undersökningen men ni får försöka komma på nya sätt

Hej wasted goods mutta you… Checkat ut för gott?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s