Skämtar kvinnan med mig???

Aså, började fan nyss gråta över en jävla artikel som handlar om förlossningsskador… I slutet på artikeln citeras Eva Uustal, ansvarig för bristningsregistret och läkare på bäckenbottencentrum i Linköping. Så här:

– Det är tveksamt om man ska våga lyfta på locket här. Vi kommer att få väldigt mycket att göra, vi som lagar.

VAD I HELVETE? Vad menar hon? Ska det fortsätta hyschas om kvinnors trasiga underlivshälsa bara för att det blir ”väldigt mycket att göra” för dem som kan hjälpa kvinnor med förlossningsskador att bli bättre?

Fy fakking faan, säger jag bara. All den tid som jag lägger på att grubbla över känslan av könlöshet och den tid jag lägger på att krångla med mensskydd som inte längre skyddar pga förändringarna i underlivet. All den tid, är den mindre värd än all den tid… den betalda arbetstid som läkare kan komma att få utföra om locket lyfts?

Ja det kommer kosta pengar! Men vad fan gör inte det? Be män att sluta slåss till exempel, där kan vi spara in kosing, för helvete. Och ja, be! För kan samhället be kvinnorna att acceptera och hålla tyst om förstörda vaginor, tiga och lida i det tysta, inte längre kunna uppskatta sex, ha läckage, smärta… you name it. Ja då kan man faaaan be några urkna män att ta sig jävligt samman, tiga och lida inombords istället, och sluta slåss!

I stort sett alla säger sig älska sin mamma, huh? Men vad ges vi mammor för vård för de skador vi drar på oss när vi ger er livet?!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s