Tune in…

Hej hej alla. Nu har jag varit på mitt läkarbesök. Jag fick veta att rent estetiskt kan mitt problem troligen fixas med perineorrahpy… nån slags operarion helt enkelt. Kostnad minst 20.000 kr. Med känseln i slidan är det fortfarande oklart hur en operation ev. skulle påverka.

Jag var på Standklinikens gynspecialist om nån känner att det är av intresse. Jag hade för några år sen aaaaaldrig trott mig sätta fossingen på ett sådant här ställe, men times changes etc.

Ska suga på karamellen om det är värt det eller ej…

Spara

Annonser

6 responses to “Tune in…

 1. Halkade in o har inte läst hela bloggen, men har du sökt vård via landstinget? Om du har en förlossningsskada bör du kunna få den fixad med skattefinansierad vård. Det får jag, nämligen. Det här ska vi inte betala själva!!

  • Hej
   Jo jag har varit via SÖS gynspecialistmottagning samt Mvc där jag jag gick som preggo. Ingen av dom sa att skadan var något att göra åt. Jag har ju inte urinläckage eller ont av det. Det är bara att tamponger läcker som såll och att jag har noll känsel av penetration + slapp (enligt mig inte så snygg) slidöppning med lätt slidväggsframfall. På Sös gynspec. sa dom att dom inte korrigerar sådana fel utan att ”oskuret är bäst” och att ”jag får lära mig ha sex på nya sätt istället”. 😦

   • Stopp! Ge inte upp! Jag har samma symptom, inget läckage, inte ont. Annat sjukhus, får hjälp direkt med op. Första gyn sa samma som din m det gäller att stå på sig här, hen kunde inte tillräckligt! Jag föreslår att du skriver egenremiss till experter på förlossningsskada t ex Linköping. Läs gärna mer på bakingbabies.se, där finns relevant info. Du måste komma till rätt läkare. Mejla direkt om du vill veta mer.

 2. Ah. Kanske går det att tjata, jag vet inte. Det handlar ju lite om att orka också, och kanske våga. Jag är ju rädd att det ska bli värre och som hon på Strandkliniken sa, ”det är inga som helst garantier att känseln kommer tillbaka”. Så är det rent estetiskt bara så känner jag mig nog fortfarande lite osäker på om en operation och läketid och sjukskrivning och allt sånt kanske.. inte är helt värt, även om det är gratis. Jag har iallaf. bestämt mig för att inte göra den dyra, egenfinansierade operationen. DEN känns ej värt det.

  Men har ditt blivit bättre? Eller har du inte op:at än?

  • Jag fick en diagnos efter att fem läkare och tre barnmorskor först sagt att det var normalt. Men mina muskler sitter inte fast som de ska, upptäckte den sista experten. Nu väntar jag på op, det kommer iaf bli klart mkt bättre. Jag vet att det kan vara en process att söka hjälp, o förstår om du inte är redo. Men det är faktiskt ”bara” en kroppsdel som vilken som helst och inget att skämmas för. Tänk på saken…
   https://www.vardfokus.se/tidningen/2016/nr-6-2016-6/outforskad/

   • Nä, skäms inte alls. Pratar relativt öppet om det i min vardag och här på bloggen just för att det inte ska behöva vara skamligt. Däremot vågar jag lixom inte lägga in känslor och hopp i det, ifall jag blir besviken. Jag bryr mig inte så mkt om det estetiska, men känseln vore ju kul att ha… Och jag är inte van att behöva medicinsk hjälp i form av operationer, mediciner och sånt och det skrämmer mig att vara så ”defekt”. Tror snarare det är så. 🙂

    Ska läsa länken! Hoppas din op. går bra och sjukt bra av dig att tjata tills du fick den hjälp vi eg. bör få automatiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s