Åka till Kreta som Greta

För över tio år sedan åkte jag och syrran till Kreta en sommar. Bildbevis på detta finns precis här under:

Världens minsta och sötaste syrror, jag minns att det var ett pensionärspar som tog den här bilden på oss vid frukosten, varav syrrans spända sötnylle, haha ❤

Nåja! Vi tog en ospecad resa till Kreta så vi bodde på 2 olika ställen. Dels ett precis vid havet och så några få nätter på det hotellet bilden är ifrån, med pool. Det jag minns mest från resan är alla kri-kris, som jag och syrran kallade dem. (kri-kri var dock get fick vi senare höra, så jag förstår att folk tyckte vi va tokiga som frågade: ”What is the kri-kri in the trees?”).  Det var någon slags jättestora syrsor som lät nätterna igenom. Cikada!
En ortsbo fångade en till oss i en pet-flaska så vi fick se på nära håll.

Nåja, sol och bad och brunbrända småfiskar var vi. Kommer ihåg att vi åkte till stan en dag, och där hittade vi en jättebillig affär där vi köpte massor av krimmelkrammel, ni vet så där som en gör på charter? Jag blev även uppdragen av bartendern att dansa grekisk kolo (en slags ringdans) i bara bikini inför hela hotellet, det var ju säkert minnesvärt för de småtankade 40plussarna som kollade på.

Juste! Vi åkte ju till en strand också, hmm… ska se om jag kan hitta någon bild på stranden, om jag ens kan minnas vad den hette… Juste, Elafonissi hette den.. Labe snorklade omkring runt de där klippstenarna minns jag.

Elafonisi Beach (image by Wolfgang Staudt) Vi var också med i en sandslottstävling där, och vårt bidrag hette Great balls of fire. Vi vann inte!? Och så läste vi tusentals Harlequinböcker och bara fnissade loss åt alla frodiga beskrivningar av het romans.

Det var faktiskt en jättebra resa. Eller vad säger du syrr?

reklaminlagg

Spara

Spara

Spara

Annonser

2 responses to “Åka till Kreta som Greta

  1. Du glömde mina baklängesvolter på badringen . 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s